VEM ÄR JAG?

Jag som driver Stårsta Media heter Emma Åslin Stårsta, jag är journalist och fotograf. Jag drivs av att berätta om kvinnors psykiska och fysiska hälsa och vill alltid hitta människan bakom historien, de som ofta döljs bakom diagnoser och statistik. Varje människa har sin egen upplevelse och sin egen historia och det är de jag vill nå fram till för att berätta historierna som berör oss på djupet, med både ord och bild.

Att psykisk och fysisk hälsa ligger mig varmt om hjärtat handlar om min egen historia. Som tonåring blev jag själv sjuk i bulimi, jag levde under lång tid med ätstörningen som min största hemlighet och enda trygghet. Det tog mig många år i terapi och ett återfall innan jag blev frisk från ätstörningen och fri från de ätstörda tankarna. Några år efter att jag blivit frisk engagerade jag mig som volontär i Frisk & Fri där jag nu är regionsansvarig för Umeå. Att få ge tillbaka till andra och kunna använda mycket av det jag har lärt mig av ätstörningen driver mig även i mitt arbete som journalist och fotograf.

Jag har läst journalistlinjen på Strömbäcks Folkhögskola, Litteraturvetenskap på Umeå Universitet och jobbat på bland annat SVT, SR, VK.
Frilansjournalist har jag jobbat som sedan 2017. Jag producerar djupgående reportage med helhetspaket av foto och text till magasin, kund- och facktidningar. Jag tar även uppdrag för företag som press- och porträttbilder eller content texter.

Under hösten 2019 kommer jag erbjuda föreläsningar om mina upplevelser av ätstörningar och psykisk ohälsa.