Bullet journal ska bli min nya bästa vän

Eftersom jag har ett jättestort behov av struktur (rätt vanligt med en hjärna som konstant går på högvarv), har jag sprungit genom livet med en kalender i handen. Men jag har ännu inte hittat något som passar mig och mina behov. Som är tillräckligt strukturerad för att ge mig en tydlig överblick både i detalj och över tid. Som är tillräckligt flexibel för att ha plats att spontant skriva ner sånt som måste kommas ihåg precis NU! Något som är enkelt nog att jag inte distraheras av dagliga citat och fina färger och eller oändliga möjligheter att ändra bilderna på framsidan. Här är den! Min bullet journal! En helt vanlig, tom anteckningsbok. Som ska hålla koll på hela mitt liv och hjälpa mig bli mer produktiv.   

Självklart valde jag anteckningsbok, som matchar mina företagsfärger.
Självklart valde jag en anteckningsbok, som matchar mina företagsfärger.

Bullet journal skapades av Ryder Carroll som har ADHD och inlärningssvårigheter. Han vägrade acceptera att han inte skulle klara av det som klasskompisar och andra omkring honom klarade av, så istället skapade han ett sätt som fungerade för honom. Och det fungerar för så många andra också! Enkel struktur och flexibilitet är a och o för att få saker gjorda. Systemet går ut på att snabbt skriva ner det som ska göras och sedan följa upp om det är gjort. För att på så sätt få en uppfattning av hur mycket tid det tar och om det är värt tiden det tar. Och allt görs för hand, vilket innebär att saker som jag lägger min tid på måste vara tillräckligt viktiga för att jag ska vilja skriva ner de flera gånger.

Poängen är att det inte ska vara perfekt, utan enkelt.
Poängen är att det inte ska vara perfekt, utan enkelt.

Jag har varit skeptisk till Bullet journal efter att ha sett Pinterest varianter. Jag har fått bilden av ett avancerat system med flashiga anteckningsböcker med tusen färgglada pennor som används för att skriva peppiga citat. Men när jag fick se originalet, den avskalade varianten utan distraktioner kändes det helt och hållet som min grej. En kalender som ger struktur och inte distraherar mig. En plats där jag kan samla ALLA anteckningar jag behöver (vill jag kan jag till och med använda den för att skriva intervjuer. Men jag har en känsla av att det snabbt kommer spåra ur). Jag är fantastiskt peppad på att ta hjälp av min Bujo och få lite mer struktur i mitt liv, för struktur och rutiner sägs skapa plats åt kreativiteten. Det där roliga, sånt som jag verkligen tycker om att göra.

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

14 + tio =