Mot en ljus höst – genom kaoset

För första gången på lång tid har jag verkligen längtat efter hösten! Jag brukar få lite höstångest i slutet på augusti, när det blir kallt, mulet och det ska in nya rutiner igen. Men inte i år. I år tog jag ledigt några veckor runt bröllopet för att njuta av tid tillsammans med min make (!). Vilket var skönt, men ganska snabbt började jag känna mig rastlös och längtade tillbaka till att börja jobba igen. Så nu när det är grått, svalare och mörkare kvällar så känner jag mig taggad! Dels för att värmen i sommar var alldeles för mycket för mig, jag har längtat något enormt efter tjugofem minus och två meter snö! Och dels för att jag ser fram emot allt skoj jag ska göra i höst.

Nya uppdrag och spännande projekt
I juli klev jag på en deltidsanställning som regionansvarig för Umeå hos Frisk & Fri. Så i höst lägger jag nu två dagar i veckan på att jobba för ett samhälle fritt från ätstörningar. Jag har jobbat ideellt för föreningen i två år, och det känns jätteroligt att nu få lägga ännu mer tid på det här och jag ser verkligen fram emot att utveckla arbetet och stärka de volontärer som lägger ner så mycket av sin tid och energi för att hjälpa andra.

Jag har också filmerna på gång, både att slutföra det projekt jag jobbat med under våren, och att starta igång fler projekt. För att verkligen kunna jobba så som jag vill med film vill jag köpa mig en kamera så jag slipper låna, och slipper pussla ihop hemmabyggen av den utrustning jag har. Istället vill jag bara kunna slänga ner min egen kamera i väskan och dra i väg när det är dags. Och jag vill skriva mer i höst, både reportage och skönlitterärt. Drömmen om att boken i skrivbordslådan ska stå i en bokhylla en dag kommer nog aldrig att dö.

Ordning och reda
För att göra verklighet av alla mina idéer känns det toppen att officiellt flytta in på eXpression i nästa vecka. Där får jag tillgång till både affärsstöd och kreativa bollplank med andra företagare. En riktigt bra förutsättning för att lyckas. För jag behöver struktur för att nå i mål med mina drömmar. Så det allra, allra första jag ska ta itu med kanske är skrivbordet, som under sommaren snarare förvandlats till förråd…

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra + tjugo =